klos

Uranus in Buitenveldert

Kunst Ligt Op Straat

Mijn naam is Mariëlla Erkens en ik woon in Amsterdam, waar ik, ooit, ben opgeleid tot kunstschilder aan de Rietveld Academie. Schilderen doe ik (voorlopig) niet meer, maar fotograferen des te meer.
In Juli 2016 ben ik begonnen ik met mijn project #Klos#Edimz (#KLOS  #Klos #KunstLigtOpStraat – #EDIMZ  #edimz #ElkeDagIetsMooisZien.)

Ik besloot om elke dag een wandeling van ongeveer een uur te maken, vooral om mijn hoofd leeg te maken en wat meer beweging te krijgen. Doel: niet denken, alleen maar kijken, luisteren, ruiken en me openstellen voor de beelden om mij heen. Wat ik onderweg zie is vaak onopvallend-opvallend grappig, of mooi en vaak zelfs regelrechte kunst. We hoeven het alleen maar te zien. Het is niet altijd te vangen met mijn camera, maar ik sta er hoe dan ook altijd even bij stil.

Meditatie

Het is eigenlijk een vorm van meditatie en concentratie, ontspanning en beweging tegelijk, die vrijwel altijd leidt tot inspiratie.
Ik ga trouwens niet naar de beelden op zoek; ze komen spontaan op mijn pad, tijdens wandelingen, fietstochten of gewoon ergens binnen.
Als je je er eenmaal voor openstelt, is er elke dag ongelofelijk veel moois te zien, op de vreemdste plekken, of op onverwachte momenten.

Personaliseren

Eenmaal thuisgekomen ga ik met de foto’s aan de slag.
Ik heb geen Photoshop, maar op mijn telefoon zit wel een eenvoudig bewerkingsprogramma waarmee foto’s  aangesneden kunnen worden. Ook kan ik er licht, helderheid, contrast en kleur mee aanpassen.

Inspirator

Mijn inspirator is fotografe Marjon Veerkamp, die al jaren de prachtigste foto’s maakt onderweg naar haar werk of tijdens wandelingen of fietstochten. Ook bij haar gaat het om kijken, kijken, kijken. En genieten, van al het vluchtige moois om ons heen. Of dat nu midden in de stad is, op de snelweg, in schuren en garages, pakhuizen, bossen, op het strand, of gewoonweg in keuken of kelder: kunst is overal. Kijk maar.